Lupaan edistää yhdenvertaisempaa hyvinvointia kunnassa ja pitää heikompien puolta.
Sosiaalinen media:
Ikä:
46
Sukupuoli:
Nainen
Paikkakunta:
Pirkkala
Postinumeroalue:
33920, Toivio
Ammatti:
Toiminnanjohtaja
Koulutus:
Alempi korkea-aste
Kielitaito:
Sujuva englannin ja hyvä ruotsinkielentaito. Italian ja ranskankielen opintoja useammalta vuodelta.
Kuvausteksti:
Olen yhdenvertaisen hyvinvoinnin puolustaja Pirkkalan Toiviosta. Työskentelen toiminnanjohtajana lastensuojelujärjestössä. Toimin vapaaehtoisena urheiluseurassa ja luottamushenkilönä monilajiseuran lajijaostossa. Taustalla on myös useampi vuosi vanhempainyhdistystoiminnassa. Uskon vahvasti vapaaehtoistoiminnan voimaan hyvinvoinnin edistäjänä. Olen porukasta se, joka on valmis käärimään hihat yhteisen päämäärän vuoksi. Arvot ohjaavat kaikkea tekemistäni. Minulle tärkeitä arvoja ovat mm. tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja suvaitsevaisuus. Kotini on monikulttuurinen ja perheeseeni kuuluu puoliso sekä kaksi teini-ikäistä lasta. Päivittäisiin askareisiini kuuluu lenkkeily koiran kanssa Toivion upeissa lähimetsissä. Juuri luonnossa liikkuminen, sienestäminen ja marjastaminen ovat minulle paras palautumiskeino arjessa. Luonnon lisäksi ammennan energiaa luovuudesta sekä tähtihetkistä lasteni kanssa.
Vastaukset vaalikoneeseen
Tässä näet ehdokkaan vastaukset vaalikoneen kysymyksiin.
Kysymysteema: Kasvatus ja koulutus
Kännykät pitäisi kieltää kouluissa myös välitunneilla.
Koulujen ja oppilaitosten oppimisrauha on tärkeää turvata siten, että puhelinten käyttöä rajataan oppitunneilla. Oppituntien ulkopuolella on tärkeää kehittää koulujen yhteisöllisyyttä ja kiusaamisen vastaista kulttuuria järjestämällä yhteisöllistä ja oppilaat osallistavaa tekemistä oppilaille.
Varhaiskasvatuksen työntekijöitä pitää houkutella kuntaani palkankorotuksilla.
Opettajien palkkakysymykset, kuten myös esimerkiksi sairaanhoitajien ja myyjien palkkakysymykset tulisi ratkaista ensisijaisesti työmarkkinajärjestöjen välisissä neuvotteluissa. Osapuolia tyydyttävillä sopimuksilla edesautetaan alalle hakeutumista ja pätevien työntekijöiden saatavuutta. Kunnan tulee olla houkutteleva työnantaja ja kunnan on huolehdittava riittävistä resursseista kouluissa.
Erityisopettajia ja koulunkäyntiavustajia pitää palkata kouluihin lisää, vaikka se tarkoittaisi kuntaveron korotusta.
Ryhmäkokoja tulisi pienentää, jotta opettajat pystyvät hoitamaan työnsä ja huomioimaan oppilaiden yksilölliset tarpeet. Laadukkaan koulutuksen taustalla on ammattitaitoinen henkilöstö ja riittävät henkilöresurssit.
Kysymysteema: Kulttuuri
Jos kunnan taloustilanne on heikko, teattereiden ja orkestereiden tuesta voi karsia.
Kunnissa on huolehdittava liikuntamahdollisuuksien lisäksi kulttuurin elinvoimasta ja toimintamahdollisuuksista. Säästöjä ei voida kohdistaa yksinomaan kulttuuriin varsinkin, kun maan hallitus kohdistaa merkittäviä leikkauksia kulttuurin rahoitukseen. Kulttuurin ja liikunnan vastakkainasettelu on turhaa, sillä molemmat tukevat kuntalaisten hyvinvointia.
Lähikirjastojen rahoitus on pidettävä nykytasolla, vaikka kunnassani etsittäisiin säästökohteita
Kirjasto on keskeinen julkinen palvelu. On tärkeää, että se on jatkossakin kaikkien kansalaisten vapaasti käytettävissä. Osan kirjaston toiminnoista voi ajatella olevan omatoimista.
Kysymysteema: Talous
Kuntani veroprosentin on pysyttävä ennallaan, vaikka olisi paineita menojen kasvattamiseksi.
Koulutuksesta, palveluista ja etuuksista leikkaamisella on haitallisia, vakavia ja pitkäaikaisia seurauksia. Hyvinvointivaltio rakentuu periaatteelle, jossa yhteisillä verovaroilla turvataan palvelut ja maksutaakka jaetaan kantokyvyn mukaan. Kunnan tulee ensisijaisesti panostaa kasvu- ja elinkeinopolitiikkaan sekä kehittää muita ratkaisuja talouden vahvistamiseksi.
Kuntaani pitää houkutella vihreän siirtymän investointeja, kuten tuulivoimaa, aurinkovoimaa tai vähäpäästöisiä tehtaita.
Vihreän teollisuuden rakentaminen turvaa korkean osaamistason ja työpaikkojen syntymisen kunnassa, mutta päätökset investoinneista tulee tehdä asukkaita kuunnellen.
Kysymysteema: Väestö ja asuminen
Kunnassani pitää toimia niin, että asuinalueet eivät eriydy liikaa toisistaan asukkaiden varallisuuden tai etnisen taustan mukaan.
Segregaatiokehitystä on erittäin tärkeää ehkäistä. Alueellista eriytymistä ja eriarvoistumista voidaan ehkäistä mm. kaavoituksen, liikenneyhteyksien ja palveluiden avulla.
Kuntani on pyrittävä saamaan muuttovoittoa ulkomailta väestön vähenemisen estämiseksi.
On hyvä, että Pirkkalan asukasluku kasvaa, mutta sen on tapahduttava hallitusti. Eri taustoista tulevat ihmiset ovat mielestäni yhtä tervetulleita kuntaan. Suomessa syntyvyyden kasvu on pitkälti maahanmuuton varassa.
Rakentaminen on sallittava luontoalueille, jotta asuntojen hinnat pysyvät kohtuullisina.
Luontoalueita on tärkeää suojella ja keskittää asuntorakentamista sinne, missä sitä on jo entuudestaan. Asutuksen läheisyydessä on myös tärkeää säilyttää lähiluontoa.
Kysymysteema: Pirkkala
Pirkkalan kunnan pitää kiihdyttää liike- ja työpaikka-alueiden kaavoittamista työpaikkojen lisäämiseksi.
On hyvä, että liike- ja elinkeinoelämä kunnassa kasvaa, mutta kasvun tulee olla hallittua. Kaavoittamisessa on erittäin tärkeää huomioida Pirkkalan luontoarvot ja asukkaita tulee kuunnella kaavoituksen suunnittelussa.
Pirkkalan pitää kasvattaa asukasmääräänsä, jotta ikäluokkien pienentyessä kouluihin riittää oppilaita.
Lapsiperheiden hyvinvoinnista kunnassa on huolehdittava, jotta kunta houkuttelee jatkossakin lapsiperheitä. Kunnan asukasluvun kasvun tulee tapahtua hallitusti ja esimerkiksi juuri perusopetuksen kapasiteetin ja palveluiden tulee kyetä vastaamaan väestön tarpeisiin.
Raitiotielinja on rakennettava Suupalle saakka mahdollisimman pian.
Päätös raitiotien rakentamisesta on jo tehty.
Valtatie 3:n niin sanotun Puskiaisten oikaisun rakentaminen on Pirkkalan kannalta hyvä asia.
Puskiaisten oikaisun hyödyt ovat hyvin vähäiset verrattuna sen myötä menetettäviin luonto- ja virkistysalueisiin, jotka ovat monelle kuntalaisille mittaamattoman arvokkaita.
Pormestarimalli on osoittanut toimivuutensa Pirkkalassa, eikä siitä pidä luopua.
Pormestarimalli on rakenteena toimiva, kunhan avoin yhteistyö toimii niin viranhaltijoiden kuin poliittisten päättäjienkin kanssa.
Kysymysteema: Arvot
Jos on pakko valita, on parempi korottaa veroja kuin leikata julkisia palveluita ja sosiaalietuuksia.
Koulutuksesta, palveluista ja etuuksista leikkaamisella on haitallisia, vakavia ja pitkäaikaisia, sekä yleensä myös kalliita seurauksia. Hyvinvointivaltio rakentuu periaatteelle, jossa yhteisillä verovaroilla turvataan palvelut ja maksutaakka jaetaan kantokyvyn mukaan.
Suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita.
Suuret tuloerot polarisoivat yhteiskuntaa. Ne etäännyttävät ihmisiä toisistaan ja heikentävät myöskin talouskasvua.
Valtion pitäisi puuttua nykyistä voimakkaammin markkinoiden toimintaan, jotta talous olisi kaikille reilu.
Markkinoiden tulisi toimia kaikille reilulla tavalla. Yhteinen sopiminen ja valvonta ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan löytää järkevä tasapaino esimerkiksi markkinatalouden, sekä ympäristön ja talouden kestävyyden välillä.
Suomessa on liian helppo elää sosiaaliturvan varassa.
Sosiaaliturvajärjestelmän tulee kannustaa ja tukea ihmisiä työllistymiseen ja itsenäiseen pärjäämiseen. Vaikka järjestelmällä pyritään siihen, että toimeentulo ei olisi pitkäaikaisesti tai pysyvästi etuuden varassa, voivat tilanteet toisinaan pitkittyä. On tärkeää, että riittävä ohjaus ja tuki työllistymiseen ovat näissä tilanteissa ihmisten saatavilla.
Valtion ja kuntien omistusta yritystoiminnassa tulisi vähentää.
Kriittinen infrastruktuuri on hyvä pitää kunnan omissa käsissä. Välttämättömät perusrakenteet ovat huoltovarmuudenkin näkökulmasta kriittisiä ja kunnan on resursoitava niihin tarvittaessa riittävällä tasolla.
Suomen muuttuminen aiempaa monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi on hyvä asia.
Suomessa syntyvyys ovat pitkälti maahanmuuton varassa. Monikulttuurisuus rikastuttaa yhteiskuntaamme.
Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.
Kaikki ajatukset ja näkemykset, jotka tukevat rauhan ja tasa-arvon aatetta, ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle.
Sukupuolen moninaisuus pitäisi ottaa huomioon Suomessa nykyistä paremmin.
Yhteiskunnan tulee olla hyväksyvä, oikeudenmukainen ja turvallinen kaikille riippumatta sukupuolen kokemuksesta.
Tottelevaisuus ja auktoriteettien kunnioittaminen ovat tärkeimmät arvot, jotka lapsen tulee oppia.
On tärkeää opettaa lapsille ja nuorille tunne-ja vuorovaikutustaitoja, jotta heistä kasvaa empaattisia ja välittäviä aikuisia.
Suomen pitäisi vähentää omia päästöjään riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät.
Suomen ja kaikkien muidenkin valtioiden tulee tehdä parhaansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Suomen hyvinvointivaltiona tulee olla ilmastokysymyksissä edelläkävijä.
Poliitikkojen on asetettava Suomen ja suomalaisten etu kaiken muun edelle.
Suomen ja suomalaisten tehtävänä on rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, mutta samanaikaisesti Suomi on osa kansainvälistä yhteisöä. Suomen etu on pidettävä mielessä, mutta toimittava myös osana kansainvälistä yhteistyöjärjestelmää.
Ympäristön etu tulisi asettaa talouskasvun ja työpaikkojen luomisen edelle, jos ne ovat keskenään ristiriidassa.
Ympäristön suojeleminen ja talouskasvu eivät välttämättä ole toisiaan poissulkevia. Talouskasvua tulee suunnitella ympäristöä suojelemalla.
Vahva johtaja on Suomelle hyväksi, vaikka hän toimisi sääntöjen rajamailla saadakseen asioita tehtyä.
Demokraattinen päätöksenteko on turvattava Suomessa ja jokaisella on oltava mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin.
Koko Suomi tulee pitää asutettuna, vaikka siitä koituisi kustannuksia.
Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan.
Suomen kaupungistuminen on hyvä asia.
Elinvoimaisista kaupungeista hyötyy koko Suomi, mutta samalla on huolehdittava kaupunkien hallitusta kasvusta, palveluiden riittävyydestä asukkaille ja lähiluonnon säilyttämisestä.